Project omschrijving

Vicki Brownhuis

Communicatie & PR jubileumjaar

In 2022 bestaat het Vicki Brownhuis 30 jaar. Reden genoeg voor een feestje! Dat vond het centrum voor leven met en na kanker zelf ook. Daarom pakte ze groots uit met een jubileumprogramma vol activiteiten. Ster mocht hierbij ook aan de slag. En dat ging verder dan alleen de kaarsjes uitblazen…

Het Vicki Brownhuis wil dat iedereen in ’s-Hertogenbosch en omstreken weet van haar jubileum en bijbehorende activiteiten. Nog belangrijker: ze wil dat iedereen festiviteiten komt bezoeken. Daarom ging ze op zoek naar een partner om de communicatie en PR te verzorgen. Gevonden! Samen met de enthousiaste vrijwilligers van de jubileumwerkgroep en het marketing & communicatie-team zetten we de jubileumevenementen in de publieke spotlights. Onze focus: de officiële jubileumreceptie én de unieke theatervoorstelling Vacuüm onder de aandacht brengen.

“Kan Ster de communicatie en PR voor onze jubileumactiviteiten verzorgen? Een plan ontwikkelen en samen met vrijwilligers de uitvoering verzorgen? “

Van strak plan naar doelgerichte aanpak

Het doel was duidelijk: zoveel mogelijk bezoekers voor de events ontvangen. Dat kan alleen met een gedegen aanpak. We namen een duik in de bestaande kanalen, brainstormden er – samen met enthousiaste vrijwilligers – op los en kwamen uiteindelijk tot een strakke communicatie en PR-planning. Met drie maanden op de teller, moest er nog een hoop gebeuren. Van plan van aanpak tot middelenmatrix, niets werd aan het toeval overgelaten.

Toen was het tijd om de bühne op te gaan…

We tikten een hoop af. Webteksten, social media-posts, nieuwbrieven, persberichten, (pers)uitnodigingen, flyers… You name it, we wrote it. Daarnaast ontwikkelden we ook sprankelend (beeld)materiaal in de vorm van een promotievideo en diverse afbeeldingen. Niet alleen voor eigen gebruik, want met onze handige toolkit konden ook partners en pers de bühne op. En hoe!

Video van première theatervoorstelling Vacuüm

Resultaat

Zowel pers als publiek inspireren, dat was onze opdracht. En dat hebben we gedaan. De première van de theatervoorstelling was een groot succes, de jubileumreceptie werd er een voor in de boeken en ook de overige voorstellingen ‘Vacuüm’ konden rekenen op volle zalen.

Hoe we terugkijken op dit project? Het was is een échte sterrenproductie! Waar de studenten van het Koning Willem I College de sterren van de hemel speelden, straalden de vrijwilligers van het Vicki Brownhuis van enthousiasme en organisatiekracht. Tel hier de communicatie en PR van Ster bij op en de recensie is overduidelijk: vijf sterren én een staande ovatie voor dit topteam.

Meer weten over dit project? Bel met Ster op 073-7200750.