Project omschrijving

Kolsters

Klantreis, huisstijl en communicatiemiddelen voor een nieuw product

Kolsters is een installatiebedrijf met een passie voor techniek gericht op de zakelijke opdrachtgever. Met deze passie draagt het bedrijf bij aan een groener, efficiënter en duurzamer Nederland. Onder de naam ‘Framed Solutions’ ontwikkelde het installatiebedrijf ‘Climate Frame’, een modulair frame voor snelle en eenvoudige installatie van warmtepompen. Tijd om het product in de markt te zetten.

“Kan Ster ons helpen om het Climate Frame bij installateurs aan te prijzen?”

Klantreis in beeld

We begonnen met een werksessie als aftrap voor dit project. Wat is een Climate Frame? Wat zijn de voordelen? En hoe ziet de klantreis eruit? Ster zou Ster niet zijn als we niet doorvragen. Zo ontdekten we dat niet alleen de installateurs, maar ook de groothandels een belangrijke communicatiedoelgroep zijn.

Gefaseerd aan de slag

Op advies van Ster besloot Kolsters voor een gefaseerde aanpak te gaan. We werkten korte, middellange en lange termijn acties uit. Eerste halte: de basis op orde. We zetten een stevige basis neer in de vorm van een kernboodschap, huisstijl en twee informatiepakketten voor groothandels en installateurs. Zo kun je klein beginnen, testen of het werkt en later uitbouwen.

Een nieuwe huisstijl

Climate Frame helpt installateurs met ‘snelle’ en ‘eenvoudige’ installatie van warmtepompen. Dat moest ook de nieuwe huisstijl uitstralen. Studio Mes werkte in opdracht van Ster een logo en stylesheet uit.

Toen de huisstijl was uitgewerkt, vertaalden we deze door in informatiepakketten voor groothandels en installateurs waarmee Kolsters de eerste Climate Frames kon verkopen.

Resultaat

Soms komen klanten met een vraag, terwijl ze eigenlijk iets anders nodig hebben. Het bedrijf is positief aan het denken gezet tijdens de werksessie en heeft handvatten gekregen om zelf met het vervolg aan de slag te gaan. Een duurzaam resultaat om trots op te zijn.

Meer weten over dit project? Bel met Ster op 073-7200750.