Project omschrijving

Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Goed Gedaan Festival

Vrijwilligers zijn onmisbaar in ’s-Hertogenbosch. Deze 44.000 mensen zetten zich dagelijks in om de gemeente een stukje mooier te maken. Tijd om ze daarvoor te bedanken! Van een online uitzending in 2021 naar een feestelijke ontmoeting in 2022. Gemeente ’s-Hertogenbosch en Ster sloegen de handen ineen voor het Goed Gedaan Festival.

Vraag

Vorig jaar was het nationale Jaar van de Vrijwilliger. Door de coronamaatregelen kon dit niet fysiek samen gevierd worden. In het nieuwe jaar werd de situatie anders en was het eindelijk tijd om de vrijwilligers met een live evenement te bedanken. Gemeente ’s-Hertogenbosch ging daarom op zoek naar een partij die de organisatie uit handen kon nemen. Van locatie en programmering tot registratie en planning. Tel hier het ondersteunen van de communicatie bij op en je snapt dat wij absoluut niet stil hebben gezeten.

Aanpak

What’s in the name

Wat zeg je tegen iemand die ervoor zorgt dat ouderen zich niet meer eenzaam voelen? Tegen mensen die koken voor buurtgenoten die in armoede leven? Of tegen iemand die sportfaciliteiten voor iedereen toegankelijk maakt? Precies: Goed Gedaan! Niet voor niets introduceerden we dit jaar het Goed Gedaan Festival voor Bossche vrijwilligers: een evenement op het lijf geschreven.

Een programma voor jong én oud

Vrijwilligers zijn er in alle kleuren, vormen en maten. Toch wil je een programma opstellen dat iedereen aanspreekt. Onze oplossing? Een middag- en een avondprogramma! Beide dagdelen werden geopend door een woordje van wethouder Marianne van der Sloot, er was een expositie met persoonlijke verhalen van vrijwilligers én op de Feel Good Market was er volop ruimte om elkaar te ontmoeten en vanuit passie te praten over vrijwilligerswerk met andere vrijwilligersorganisaties. De middag werd daarnaast gevuld met een muziekbingo, inspirerende tafelgesprekken en een optreden van een popkoor. In de avond betrad cabaretier Fieke Opdam het podium en daarna was er volop ruimte om te dansen. Kortom, het was een programma vol cultuur en entertainment met een Bosch randje. Een programma voor jong én oud!

Middelen in de mix

Bij een sprankelend evenement hoort minstens zo’n sprankelende uitnodiging. Samen met Gemeente ’s-Hertogenbosch zetten we het registratieformulier en de bijbehorende uitnodigingen op. We schreven daarnaast onder meer persberichten, teksten voor de website en social media-berichten. Geen vrijwilliger mocht dit feest missen. En ook tijdens het evenement zelf was het Goed Gedaan Festival goed zichtbaar. Met een handig – in stijl ontwikkeld – programmaboekje konden alle vrijwilligers hun weg vinden en de feestelijke banieren maakten nog meer sfeer in de gezellige, drukke Orangerie.

Video van het Goed Gedaan Festival

Resultaat

Een evenement om trots op te zijn. Ruim zeshonderd vrijwilligers wisten hun weg naar het evenement te vinden en beleefden een mooi festival. Sfeervol, gezellig en feestelijk, wij zeggen: Goed Gedaan!

Meer weten over dit project? Bel met Muriël op 073-7200750.