Project omschrijving

Bossche Booost

Rebranding en contentcreatie

Vraag

De Nieuwjaarsreceptie vindt één keer per jaar plaats en is gericht op Bossche ondernemers, overheid en onderwijs. De vraag: trek een jonger en meer divers publiek aan. Geen probleem voor Romy.

De aanpak

Aanpak

De eerste stap was een nieuwe naam: Bossche Booost. Romy nodigde het bestuur uit om anders te denken, om lef te tonen. En om goed na te denken wíe ze willen bereiken. Samen met Noah zorgde Romy vervolgens voor een visuele vertaling van de rebranding. Welke vorm kreeg in een nieuw logo én nieuwe website. De volgende stap was bekendheid geven aan de nieuwe naam om vervolgens bezoekers voor het evenement in 2023 te werven. Met deze stip op de horizon schreef Romy een communicatieplan en maakte ze bijbehorende content zoals social media berichten en direct mailings. Daarnaast adviseerde Romy de organisatie over de invulling van het programma met break-out sessies en ontwierp Noah de presentatie en banners.

Resultaat

Een geslaagde rebranding, zo bleek op de dag van het evenement. De opkomst overtrof de verwachtingen en dat gold ook voor het aantal Gen-Z’ers dat aanwezig was.

“Stichting De Nieuwjaarsreceptie laat een nieuwe wind waaien in 2022. Al jaren is De Nieuwjaarsreceptie de start van een nieuw jaar voor veel Bossche ondernemers. Een mooie club mensen die elkaar ontmoeten in de eerste weken van het nieuwe jaar.

In 2022 was de wens van het bestuur om naast deze ondernemers ook de nieuwe ondernemers in de stad te verwelkomen. Onder andere door middel van actief inzetten op zichtbaarheid op social media; LinkedIn en Instagram. Het opzetten en beheren was in goede handen bij Ster. Bij die nieuwe wind hoorde in 2023 ook een nieuwe naam, nieuw logo en nieuwe huisstijl. Ook dit heeft Ster van A tot Z begeleid. Van voorstellen voor een nieuwe naam tot en met het vervaardigen van de huisstijl en doorvoeren in de communicatiemiddelen. Uiteraard ging de actieve inzet op social media door en zorgde Ster voor de contentcreatie en het beheer van LinkedIn en Instagram.

Dankzij Ster heeft het bestuur de ambitie van ‘meerdere generaties aanspreken’ waargemaakt!”

Nancy Bodar

Namens bestuur Bossche Booost

Meer weten over dit project? Bel met Romy op 073-7200750.