Project omschrijving

Gemeente Waalwijk

Samen doen, Samen groen 2022

Vraag

Wat doe je na een succesvol evenement? Een tweede editie organiseren natuurlijk! Zo dacht de gemeente Waalwijk er in ieder geval wel over. Na de geslaagde eerste editie (2021) van duurzaamheidsfestival Samen doen, Samen groen was het in 2022 tijd voor de tweede. Dit jaar wilde Gemeente Waalwijk de inwoners, lokale ondernemers en initiatieven nóg meer bij de organisatie betrekken. En of we dan ook de communicatie en PR van het evenement wilden verzorgen!

De aanpak

Organisatie

Echte verandering komt van binnenuit. Daarom trapten we de organisatie af met een interne bijeenkomst voor Gemeente Waalwijk. Op welke beleidsvlakken komt het onderwerp duurzaamheid naar voren? En wie kan er vanuit diens expertise bijdragen aan een mooi programma? Na deze bijeenkomst organiseerden we er nog twee voor lokale ondernemers en duurzame initiatieven. Ondertussen legden wij ook een ei over het programma, de locatie, de techniek en alles wat er nog meer bij de organisatie van een evenement komt kijken.

PR & communicatie

Wil je dat bezoekers naar je evenement komen, dan moet je opvallen. We ontwikkelden een PR & Communicatie-aanpak om Samen doen, Samen groen onder de aandacht te brengen. Van copywriting voor de website en social media tot het benaderen van pers en relevante media. We zaten niet stil. Letterlijk. Want ook het flyeren in het centrum van Waalwijk kon de gemeente aan ons overlaten. Tel hier twee guerrilla-acties bij op en je krijgt als resultaat dat het evenement flink opvalt! Wat dacht je van een kilometer aan promotie op het fietspad tussen Waspik en Sprang-Capelle? Of een actie in het centrum, waarbij voorbijgangers zelf een zaadje (of bloembol) mochten planten.

Resultaat

Samen met Gemeente Waalwijk rekruteerden we meer dan twintig duurzame initiatieven om te stralen op het festival. Het doel: inwoners laten zien, horen en proeven hoe leuk verduurzamen kan zijn.

De ene na de andere No Waste-Pizza vloog de oven in. Bij het Repaircafé werden meerdere wonderen verricht. Aan het Energieloket stonden de monden nauwelijks stil. De thema’s uit de Waalwijkse duurzaamheidsvisie (Groen & Water, Circulair en Energie) kwamen tot leven in een programma voor jong en oud. Het hoogtepunt? De onthulling van een kroonluchter voor en door Waalwijk, gemaakt uit zo’n 1.500 PET-flessen.

Evenementen die het verschil maken. Bij Ster zijn we er dol op. We zijn dankbaar dat we voor dit evenement de organisatie, communicatie en PR mochten verzorgen. Bedankt Gemeente Waalwijk voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Op naar nog meer (groen) geluk!

Podcast Team PLESStic

Beluister ‘m hier

Artikel Brabants Dagblad

Lees het hier

Meer evenementen

Bekijk ons portfolio

Meer weten over dit project? Bel met Muriël op 073-7200750.