Project omschrijving

ASML

Verandercommunicatie

ASML maakt een grote verandering door. Het bedrijf gaat een nieuw IT-systeem implementeren en dit raakt veel medewerkers in hun directe werk. ASML zoekt een tijdelijke collega om toe te voegen aan het projectteam. Iemand die ervoor zorgt dat iedereen goed geïnformeerd blijft én dat de veranderingen door iedereen gedragen en geaccepteerd worden. Iemand als Daan!

“Help ons met de verandercommunicatie rondom de implementatie van een nieuw IT-systeem.”

Van plan naar uitvoering in 5 jaar tijd

Daan heeft ASML vijf jaar lang op interimbasis ondersteund bij het ontwikkelen en uitvoeren van een communicatieplan voor een groot business transformatieproject. In het kort komt dat erop neer dat hij de (vrij gecompliceerde) IT-verandering helder moest uitleggen aan iedereen bij ASML en voornamelijk aan de mensen die direct geraakt werden. Zo heeft hij onder andere een whiteboard animatie van 10 minuten gemaakt om de veranderingen (en de noodzaak) uit te leggen. Daarnaast heeft Daan een eigen website opgezet en hield hij iedereen op de hoogte van de voortgang via conferenties, presentaties en andere communicatiemiddelen.

Een opdracht van omvang

Het was een hele uitdaging om iedereen goed te informeren en mee te krijgen. Vooral omdat de complexe veranderingen op iedereen een andere impact hadden. Bovendien hadden de veranderingen impact op een groep van maar liefst 10.000 mensen, verdeeld over zes landen.

Maar het resultaat mag er zijn

Een breed gedragen en succesvolle uitrol van het programma in de eerste fabriek in Amerika. Mét een duidelijke eigen identiteit en heldere missie.

Meer weten over dit project? Bel met Ster op 073-7200750.