Project omschrijving

ASML

Verandercommunicatie

Vraag

Wij maken als ASML een grote verandering door. We gaan een nieuw IT-systeem implementeren en dit raakt veel medewerkers in hun directe werk. Kunnen jullie ervoor zorgen dat iedereen goed geïnformeerd blijft én dat de veranderingen door iedereen gedragen en geaccepteerd worden? We willen graag iemand toevoegen aan het projectteam die ons hierbij kan ondersteunen.

De aanpak

Daan heeft ASML vijf jaar lang op interimbasis ondersteund bij het ontwikkelen en uitvoeren van een communicatieplan voor een groot business transformatieproject. In het kort komt dat erop neer dat hij de (vrij gecompliceerde) IT-verandering helder moest uitleggen aan iedereen bij ASML en voornamelijk aan de mensen die direct geraakt werden. Zo heeft hij onder andere een whiteboard animatie van 10 minuten gemaakt om de veranderingen (en de noodzaak) uit te leggen. Daarnaast heeft Daan een eigen website opgezet en hield hij iedereen op de hoogte van de voortgang via conferenties, presentaties en andere communicatiemiddelen.

Een hele uitdaging aangezien de complexe veranderingen voor iedereen een andere impact hadden. En de veranderingen bovendien impact hadden op een groep van maar liefst 10.000 mensen, verdeeld over zes landen.

Resultaat

Een breed gedragen en succesvolle uitrol van het programma in de eerste fabriek in Amerika. Mét een duidelijke eigen identiteit en heldere missie.

Meer weten over dit project? Bel met Muriël op 073-7200750.