Project Description

Save the Children – Stop the War on Children symposium

100 jaar geleden (1919) werd Save the Children opgericht door Eglantyne Jebb met de gedachte actie te voeren voor de rechten van kinderen in conflict. Tot op de dag van vandaag zet Save the Children zich in voor kinderen die leven in conflictgebieden. Met medische zorg, goede voeding en voorlichting redden ze levens. Door het leren lezen en schrijven en het geven van voorlichting over kinderrechten, beroepsmogelijkheden, vrede en veiligheid redden ze de toekomst en dromen van kinderen.

Op dit moment leven 1 op de 5 kinderen in oorlog. Met de campagne ‘Stop the War on Children’ doet Save the Children wereldwijd een oproep om kinderen in conflictgebieden te beschermen. Als onderdeel van de campagne en het 100-jarig bestaan van de organisatie, wordt op 16 mei een internationaal symposium georganiseerd in het Vredespaleis in Den Haag. 

Foto’s v.l.n.r.: Nour Wahid | Ahmad Baroudi | Mohammed Awadh

Vraag

Help ons bij de organisatie van een internationaal symposium en de lancering van de campagne ‘Stop the War on Children’.

Aanpak

Op dit moment werken we samen met het projectteam van Save the Children hard aan de organisatie van het Stop the War on Children symposium op 16 mei. Op deze dag brengen we wereldleiders samen in het Vredespaleis in Den Haag om in gesprek te gaan over wat de wereld kan doen om kinderen te beschermen tegen oorlog.

Met Muriel als eventmanager geven we vorm aan een programma, dat bestaat uit invloedrijke sprekers, interessante paneldiscussies, muziek en film. Naast het mede-organiseren van het symposium, verzorgen we ook de communicatie richting de genodigden door middel van een website, uitnodiging en reminder.

We tellen af tot 16 mei!

Meer weten over dit project? Bel met Muriël op 073-7200750.