Project omschrijving

Save the Children – Stop the War on Children symposium

100 jaar geleden (1919) werd Save the Children opgericht door Eglantyne Jebb met de gedachte actie te voeren voor de rechten van kinderen in conflict. Tot op de dag van vandaag zet Save the Children zich in voor kinderen die leven in conflictgebieden. Met medische zorg, goede voeding en voorlichting redden ze levens. Door het leren lezen en schrijven en het geven van voorlichting over kinderrechten, beroepsmogelijkheden, vrede en veiligheid redden ze de toekomst en dromen van kinderen.

Op dit moment leven 1 op de 5 kinderen in oorlog. Met de campagne ‘Stop the War on Children’ doet Save the Children wereldwijd een oproep om kinderen in conflictgebieden te beschermen. Als onderdeel van de campagne en het 100-jarig bestaan van de organisatie, werd op 16 mei een internationaal symposium georganiseerd in het Vredespaleis in Den Haag. 

Vraag

Help ons bij de organisatie van een internationaal symposium en de lancering van de campagne ‘Stop the War on Children’. Muriël vulde de opdracht op interimbasis in.

Aanpak

Tijd om de mouwen op te stropen! Samen met het projectteam van Save the Children organiseerden we in een paar maanden tijd het Stop the War on Children Global Symposium op 16 mei in het Vredespaleis in Den Haag. Het doel: het samenbrengen van wereldleiders om in gesprek te gaan over wat de wereld kan doen om kinderen te beschermen tegen oorlog.

Met Muriel als eventmanager hebben we vorm gegeven aan een programma, dat bestond uit invloedrijke sprekers, interessante paneldiscussies, muziek en film. Daarnaast verzorgden we ook de communicatie richting de genodigden door middel van een website, uitnodiging en reminder. En méér, want het contact met het Vredespaleis en het coördineren van het drukwerk, de techniek en catering, maar ook het boeken van vluchten en transfers voor de sprekers namen we graag bij onze opdrachtgever uit handen. The sky is the limit!

Op 16 mei waren we er klaar voor! Een goede voorbereiding en het vermogen om snel te schakelen zorgden ervoor dat er aan ieder puntje was gedacht. Dankzij de aanstekelijke energie van het team en een sterk staaltje teamwork met Save the Children, het Vredespaleis, Maison van den Boer en Aveq werd het een onvergetelijke dag!

Meer weten over dit project? Bel met Muriël op 073-7200750.