Project omschrijving

Save the Children

Save the Survivors campagne

Save the Children heeft in november 2022 de groundbreaking campagne ‘Save the Survivors’ in Nederland gelanceerd. Een campagne gebaseerd op waargebeurde verhalen over kinderen die moeten vluchten voor oorlog en geweld. Save the Children is er voor hen, met directe noodhulp zoals schoon drinkwater, eten, medicijnen en pyschosociale hulp.

Na Save the Survivors volgen de campagnes ‘Save the Imagination’ en wordt er in 2023 een nieuwe film in Zuid-Afrika opgenomen die gaat over armoede en ongelijkheid. Muriël is namens Ster verantwoordelijk voor het campagnemanagement van de implementatie van Save the Survivors in Nederland. “Ik breng alle partijen (in Nederland en daarbuiten) samen, zodat alles goed en volgens planning gebeurt.”

‘Kippenvel als Anna Nooshin op tv over ónze film praat’

Eerst Nederland, daarna wereldwijd

Nederland is samen met Noorwegen het eerste land waar de campagne is gelanceerd. Hierna volgen andere landen. Ook bij de wereldwijde implementatie vervult Muriël de rol van campagnemanager. “Per land bekijken we hoe de campagne kan bijdragen aan de belangrijkste aandachtsgebieden van dat land. En welke aanpassingen er nodig zijn. Je kunt je voorstellen dat de campagne er in Westerse landen toch net even wat anders uitziet dan in Libanon bijvoorbeeld.”

‘Ik ben morgen later, want ik doe Korea vanuit huis’ – nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen

Als kers op de taart van deze prachtige opdracht, is Ster gevraagd om de productie van de nieuwe film te coördineren. We herhalen, die in Zuid-Afrika (!) wordt opgenomen.

Meer weten over dit project? Bel met Muriel op 073-7200750.