Project omschrijving

Optimum Change

Vraag

Help ons bij de visuele presentatie van onze Health Academy Optimum Change. In het gebouw van de Academy zelf, en ook in de communicatiemiddelen.

De aanpak

De conceptlogo’s die eigenaren Wilbert & Jeff al hadden laten maken, bleken na toetsing bij de doelgroep, niet goed aan te sluiten. Ster ontwierp drie nieuwe voorstellen waarin we de drie-eenheid body, food & mind doorvertaalden naar driehoekige vormen. Optimum Change koos één van de logo’s.

Met succes. Want naast het logo ontwikkelde Ster ook een typografie, kleur – en iconenvoorstel. Ook ontwikkelde Ster een scala aan geprinte en digitale communicatiemiddelen. Van visitekaartjes met catchy quotes tot herkenbare T-shirts voor het team. De stijl werd verder doorgevoerd in weerbestendige buitenborden en fotobehang (op een wand van 31,5 vierkante meter!). Voor nieuwe sporters realiseerde Ster 175 welkomstpakketten en dozen vol waterdichte sportbidons.

Een andere opdracht die we voor Optimum Change mochten uitvoeren, was het herschrijven van de kernwaarden. Deze hebben we doorvertaald naar rake iconen die we vervolgens op een plexiglas schilderij hebben laten drukken. Deze hangt in de hal van de Health Academy. En dat niet alleen. De nieuwe kernwaarden hebben we ook met verfstift -met de hand- aangebracht op een krijtverfmuur in de coachingruimte. Handig om met sporters door te nemen en tegelijkertijd notities te maken. En dit alles met één ultiem doel: de Optimum Change!

Onlangs ontwikkelden we nog meer communicatiemiddelen voor Optimum Change. We hebben onder andere de prijspresentatie gevisualiseerd. Maar ook ontwikkelden we een menukaart. In samen werking met Café in de Kleine Werelt heeft Optimum Change een gezond menu opgesteld. Ster ontwierp hiervoor de menukaart. En natuurlijk hebben we zelf ook de gerechten geproefd!

Resultaten

“Ster heeft me geprikkeld om vanuit de doelgroep te redeneren en mijn benadering daarop af te stemmen. Ik heb veel dingen al in mijn hoofd zitten. Ster vraagt, denkt mee en heeft zaken sneller en beter gedaan dan ik zelf had kunnen doen.”

Wilbert de Veer – mede-eigenaar van de Health Academy

Meer weten over dit project? Bel met Anniek op 073-7200750.