Project omschrijving

Gemeente Waalwijk

Samen doen, Samen groen

Vraag

Help ons onze duurzaamheidsvisie te vertalen naar een evenement waar we onze inwoners entertainen, inspireren en activeren op het gebied van duurzaamheid. In de vorm van een hip festival waar zowel jong als oud een leuke dag beleven.

Naast het inspireren van inwoners was er ook de wens om huidige duurzame initiatieven een podium te bieden en lokale ondernemers erbij te betrekken. Verduurzamen doe je namelijk niet alleen, maar samen. Kortom, een evenement wat interessant is voor zowel de ‘duurzaamheidsbewuste’ inwoners als voor de inwoners die nog niet met duurzaamheid bezig zijn en waar plezier en entertainment net zo belangrijk zijn als inspiratie en educatie.

In samenwerking met gemeente Waalwijk hebben we dit evenement georganiseerd, van concept tot aan uitvoering.

De aanpak

We ontdekten al brainstormend dat het woord ‘Samen’ de lading dekte. Een woord wat uitnodigend, motiverend en verbindend werkt. Waarop we het concept ‘Samen doen, Samen groen’ bedachten. Om het evenement onder de aandacht te brengen, bedachten we een campagnematige aanpak. Waar inwoners voorafgaand aan het evenement al aan de hand werden meegenomen door verschillende zaadjes (letterlijk en figuurlijk) bij ze te planten.

Vele gesprekken met enthousiaste inwoners en ondernemers volgden. Iedereen was erg enthousiast en wilde graag zijn of haar steentje bijdragen. Op basis van deze gesprekken kreeg het evenement steeds meer vorm. Vergunningen werden aangevraagd en ook de coronamaatregelen werden niet vergeten.

De locatie van het evenement verdeelden we in verschillende gebieden. Ieder gebied had een ander doel, een eigen thema. Zo stond het grasveld naast het stadhuis in het teken van water en groen. De kiosk diende voor entertainment en lezingen. De marktkramen, geplaatst in een mooie groene straat aansluitend op het grasveld, werden bezet door duurzame initiatieven. In een klein theater aansluitend op de marktkramen werden interactieve workshops voor kinderen georganiseerd en hadden ouders de gelegenheid om een drankje te drinken en een film over duurzaamheid te kijken. De sambaband, illustrator, photobooth en de sierlijk groen geklede steltlopers dansend op muziek waren er om verwachtingen te overtreffen en extra beleving en plezier aan het evenement toe te voegen.

Resultaat

In goede samenwerking met de gemeente Waalwijk is een succesvolle eerste editie ontstaan. De wens voor een hip evenement in het hart van Waalwijk, een fysiek event, volledig duurzaam qua organisatie, lokaal, inspirerend en stimulerend, informatief en amusement, voor jong en oud, is gelukt. Op naar de volgende!

Meer weten over dit project? Bel met Muriël op 073-7200750.