Project omschrijving

ASML

Ontwikkelen trainingsmateriaal

Vraag

Bij de implementatie van een nieuw IT-systeem is door verschillende trainers trainingsmateriaal ontwikkeld. ASML vroeg aan Ster om te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het materiaal door onder andere te zorgen voor een consistente uitstraling die past bij de huisstijl van ASML.

De aanpak

ASML vloog Anniek in voor een periode van 9 maanden om te ondersteunen bij de ontwikkeling van IT-gerelateerde trainingsmaterialen. Ze startte de opdracht door zich te verdiepen in alle ins en outs van de huisstijl. Vervolgens ging Anniek aan de slag met het in kaart brengen van de te ontwikkelen trainingen en daarbij horende contactpersonen. Ze ontwikkelde een planning, plande afspraken met trainers in en verzamelde al het benodigde trainingsmateriaal wat daarna onder de doelgroep werd getest.

Anniek ging vervolgens samen met de ontwikkelaar om tafel om het materiaal daar waar nodig aan te passen. Daaropvolgend zijn de trainingen getest bij een bredere doelgroep, onder andere in Amerika. Tot slot, werden de nieuwe trainingsmaterialen voor een laatste keer doorgenomen met alle betrokken managers en goot Anniek al het materiaal in één template om een eenduidige visuele stijl en uitstraling te waarborgen. Klaar is kees.

Resultaat

Succesvolle, doelgerichte trainingen in één-en-dezelfde stijl.

Meer weten over dit project? Bel met Muriel op 073-7200750.