Project omschrijving

ASML

Ontwikkelen trainingsmateriaal

Bij de implementatie van een nieuw IT-systeem is door verschillende trainers trainingsmateriaal ontwikkeld. ASML vroeg Ster om te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het materiaal. Onder andere door te zorgen voor een consistente uitstraling die past bij de huisstijl van ASML.

“Help ons om de kwaliteit van ons trainingsmateriaal te verbeteren onder andere door te zorgen voor een consistente uitstraling in de huisstijl.”

Verdiepen in de huisstijl en trainingsmiddelen

ASML vloog Ster in voor een periode van 9 maanden om te ondersteunen bij de ontwikkeling van IT-gerelateerde trainingsmaterialen. We startten de opdracht door ons te verdiepen in alle ins en outs van de huisstijl. Vervolgens gingen we aan de slag met het in kaart brengen van de te ontwikkelen trainingen en daarbij horende contactpersonen. Ster ontwikkelde een planning, plande afspraken met trainers in en verzamelde al het benodigde trainingsmateriaal om het te testen.

Check, check, dubbelcheck

Ster ging vervolgens samen met de ontwikkelaar om tafel om het materiaal daar waar nodig aan te passen. Daaropvolgend zijn de trainingen getest bij een bredere doelgroep, onder andere in Amerika. Tot slot, werden de nieuwe trainingsmaterialen voor een laatste keer doorgenomen met alle betrokken managers en goot Ster al het materiaal in één template om een eenduidige visuele stijl en uitstraling te waarborgen. Klaar is kees.

Resultaat

Succesvolle, doelgerichte trainingen in één-en-dezelfde stijl.

Meer weten over dit project? Bel met Ster op 073-7200750.