Wij zijn klaar om te shinen in 2020

Nog even, dan zit 2019 erop. Hoogste tijd om terug te blikken op het oude jaar én plannen te maken voor het nieuwe.

Vertel eens Muriël, hoe kijk je terug op 2019?
Het was eigenlijk best wel een turbulent jaar. We kregen te maken met een aantal teamwijzigingen waar je binnen zo’n persoonlijk en vertrouwd team als bij Ster de impact goed van merkt. Zo hebben we gedag gezegd tegen drie collega’s: Daan, Kristel en Sophie. Als ondernemer weet je, dat als je talent aantrekt, je het risico loopt dat ze ook weer verder gaan. Op zoek naar balans privé-werk, dichterbij huis of door andere motieven. Zo gaat dat. Daarnaast emigreerde Jenny voor drie jaar naar Washington. Daar heb ik wel een traantje om gelaten hoor. Want ik hecht me aan mensen. Gelukkig werkt zij nog gewoon bij Ster en werken we nog intensief samen, al is het op afstand.

We zijn geen familie of vriendengroep, maar wel echt een team, een liefde-voor-het-vak-team. Juist doordat we zo van elkaar verschillen, zijn we samen krachtig. Het maakt me trots om te zien dat er ruimte is voor elkaars verschillen en dat we elkaar opvangen als het met de één een keer wat minder gaat. Dan weet ik, ik doe het goed. Ook toen ik in het afgelopen jaar privé veel voor mijn kiezen kreeg, kon ik terugvallen op het team. Ze waren er voor me en gaven me dát wat ik precies nodig had. Het team bleek een thuis.

Ook als het gaat om de mooie projecten die we afgelopen jaar mochten doen, blijkt dat juist de verschillen hebben gezorgd voor het beste resultaat. Verschillende competenties, persoonlijkheden en expertises vormden samen het beste voor onze klanten. De communicatie rondom een reorganisatie binnen Rabobank Nederland, de organisatie van een internationaal symposium voor Save the Children en een evenement voor de relaties van energietransitie-versneller Enpuls, slechts enkele voorbeelden van projecten waarbinnen we de verschillen vierden.

Verschillen die we mógen vieren dankzij het vertrouwen dat wij van onze opdrachtgevers krijgen. Nieuwe klanten én bekende namen. Zodra opdrachtgevers merken hoe verantwoordelijk en betrokken wij zijn, voel je de touwtjes vieren. Over vieren gesproken. Daar zijn wij superblij mee. Door jullie kunnen wij onszelf zijn. Dank daarvoor!

En Muriël, wat heeft 2020 voor Ster in petto?
Voor 2020 hoop ik dat onze relaties ons verder blijven uitdagen, zodat we nog verder boven onszelf kunnen uitstijgen. Samen werken betekent voor mij namelijk ook samen groeien. Stel ons dus gerust op de proef en zeg het ons als we je verwachtingen een keer niet hebben overtroffen. Wij willen het horen en leren ervan.

Daarnaast ben ik vooral écht klaar voor het nieuwe jaar. We zijn met zoveel gave projecten bezig, dat ik niet kan wachten om te zien wat 2020 gaat brengen. Waar ik ook erg naar uitkijk, is het feit dat we ons huis openstellen. Voor professionals die een werkplek zoeken en relaties die een vergader- en workshopruimte willen huren. Ik hoop dat er zo wat reuring op kantoor ontstaat en we een aantal nieuwe mensen leren kennen, óf oude bekenden beter leren kennen.

Tot slot zou ik het fan-tas-tisch vinden om met het team naar Washington te gaan. Samen mét reallife Jenny een workshop of cursus volgen, een bedrijf bezoeken en vooral ook veel leuke dingen doen. Ik geloof dat we dan nóg meer op elkaar zullen leren vertrouwen, elkaar nóg meer zullen gaan waarderen en we onze verschillen nóg meer zullen omarmen.

Op naar 2020. Een jaar om verschillen te vieren.