Hieronder lees je de vijf tips van onze social media expert Jenny om meer volgers te krijgen:

1. Deel content die voor je relaties interessant is
Veel bedrijven delen informatie over zichzelf. Informatie die niet per se relevant of interessant is voor de volgers van het bedrijf. Deel daarom informatie die hen helpt, ondersteunt of inspireert. Dan komen de volgers vanzelf!

2. Ben (inter)actief
Stimuleer zoveel mogelijk interactie op social media. Bijvoorbeeld door een vraag te stellen of om de mening van je volgers te vragen. Hoe meer reacties en deelacties, hoe meer mensen je bericht zien op hun social media tijdlijn.

3. Betrek je collega’s
Nodig je collega’s uit om de pagina’s te volgen. Zij hebben vaak een groot en relevant netwerk. Door berichten te delen, dragen zij actief bij aan de verspreiding van jouw content.

4. Adverteer
Social media verzamelen informatie over hun gebruikers. Handig! Want deze data kun jij gebruiken om heel gericht te adverteren en precies de mensen te bereiken die je wilt bereiken. Wist je dat je al vanaf 1 euro per dag kunt adverteren?

5. Promoot je pagina’s
Laat zien dat je actief bent op social media. Op je website, in je blog en nodig de abonnees van je nieuwsbrief uit om je pagina’s te liken.

Jenny is communicatieadviseur bij Ster met een passie voor social media. Wil je meer tips? Neem dan contact met haar op via [email protected], 073-7200750 of LinkedIn.

Vraag onze gratis social media scan aan!