Project omschrijving

Communicatie van het IAHR World Congress

Vraag

Nederland was in 2015 het gastland voor het IAHR World Congress. Vraag van IAHR was: organiseer een 6-daags, internationaal congres om kennis, kunde, ervaringen en specialismen op het gebied van Watermanagement te delen. Deze vraag is door CIM Global samen met Ster opgepakt. Focus van Ster daarbij lag met name op de communicatie.

De aanpak

Ster is begonnen met het ontwikkelen van een plan van aanpak, het samenstellen van een lokaal organiserend comité (met 14 afgevaardigden uit verschillende landen), het opstellen van een planning en een begroting.

Middelen
Wij ontwikkelden voor dit congres een passende huisstijl die ook voor komende congressen deels herbruikbaar is. Daarnaast waren wij onder meer verantwoordelijk voor het opzetten en bijhouden van de website, de inzet van social media, maakten wij (online) nieuwsbrieven en lieten wij een congresapp ontwikkelen. Ook adviseerden wij over de werkvormen, trainden wij sprekers en dachten we mee over de inzet van o.a. social media tijdens het congres.

Organisatie
Wij organiseerden enkele pre-congress en side events zoals een congresdiner en openingsreceptie en een speciaal strandprogramma voor studenten en young professionals. Daarnaast verzorgen wij de gehele aankleding van het congres en de bijbehorende side-events.

Resultaat

“Ster in Uitvoering speelde een belangrijke rol in de organisatie van het IAHR World Congress 2015. De samenwerking is mij uitstekend bevallen! Een toegewijde club die goed werk levert, op tijd en binnen budget! Het was een prettige samenwerking met een magnifiek congres als resultaat.”

Arthur Mynett, Unesco-IHE

Meer weten over dit project? Bel met Muriël op 073-7200750.