Project omschrijving

Gemeente ‘s-Hertogenbosch

Online evenement | Dag van de Vrijwilliger

Conceptontwikkeling, organisatie, middelencreatie en uitvoering. Ook wij staken onze handen uit de mouwen om Bossche vrijwilligers te bedanken! Het kernwoord? Schakelen! Want waar de Bossche vrijwilligers op dinsdagavond 7 december 2021 rond 19:00 uur inschakelden, hadden wij er al volop geschakel opzitten. Van feestelijk offline evenement naar een sprankelende online uitzending. Met nog maar twee weken tot aan het evenement, gooiden we alle plannen om. Het doel: een online uitzending om niet te vergeten.

Vraag

Dinsdag 7 december is de nationale Dag van de Vrijwilliger. Ook Gemeente ’s-Hertogenbosch zet op deze dag haar vrijwilligers in het zonnetje. Dit jaar wilden zij dat doen met een sprankelende bijeenkomst in het teken van samenzijn en ontmoeten; een evenement om de vrijwilligers te bedanken. Om dit evenement te realiseren, ging Gemeente ’s-Hertogenbosch op zoek naar een partner die de organisatie en coördinatie. Een partner die zorgt voor alle praktische zaken zoals de locatie, catering, inrichting, techniek en het programma. En bij voorkeur ook een partner die de creatieve uitwerking richting communicatiemiddelen op zich neemt. Geen probleem, gaan we doen!

Aanpak

Voor en door vrijwilligers

Even in de huid kruipen van een vrijwilliger. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom gingen we samen met vrijwilligersorganisaties Farent en Galant en met verschillende vrijwilligers om de tafel om wensen op te halen. Waar worden de Bossche vrijwilligers nu écht blij van? De creativiteit van deze klankbordgroep was enorm. Het enthousiasme net zo! Vanuit input van de vrijwilligers startten we met de organisatie en programmering van het evenement. Enige flexibiliteit werd er hierin gevraagd.

Plan A, Plan B, Plan C(orona)

Met het coronavirus op de loer, bestond de mogelijkheid dat het evenement in afgeslankte vorm om zelfs helemaal niet fysiek plaats kon vinden. We werkten verschillende scenario’s uit en duimden dat we op dinsdag 7 december met zijn allen bij elkaar konden komen. Helaas bleek niets minder waar en werden de coronamaatregelen twee weken voorafgaand aan het evenement aangescherpt. Wat nu?! Een spoedoverleg en brainstormsessie verder, werden alle voorbereidingen voor de online editie van de Dag van de Vrijwilliger in gang gezet.

Op naar de studio

Wethouder Ufuk Kâhya sprak vanuit de binnenstad een boodschap in, Hanna Verboom gaf een online lezing over ‘de kracht van geven’ en Instinto Capoeira gaf een spetterende show weg in de opnamestudio. Ook Marion Kerkhof kwam in de studio langs om haar zelfgeschreven gedicht voor te dragen. Opnames klaar? Monteren maar!

Kijk ‘m terug: de Online Dag van de Vrijwilliger

Resultaat

Door de fijne samenwerking met de vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers in ’s-Hertogenbosch, de gemeente en onze partners stond er op dinsdag 7 december 2021 een mooie uitzending klaar. Benieuwd? Bekijk hem hier!

Meer weten over dit project? Bel met Muriël op 073-7200750.